OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Zapečené těstoviny se zelým

Suroviny: 

  • 1 sáček kysaného zelí
  • uvařené maso z uzených žebírek
  • 1/2 sáčku celozrnných těstovin (pšeničné, žitné, ječné.... je to jedno, jenom zdravé)
  • 1 smetana na šlehání 

Postup: 

  • Uvařit těstoviny ve vroucí vodě, scedit, prolít studenou vodou, aby se nelepily.
  • Smíchat ve veliké míse: uvařené uzené maso, kysané zelí, těstoviny a 1 smetanu na šlehání.
  • Promíchat a přichat cca. 1 lžíci kořenící směsi Solčanka. Dát do pečící formy, já jsem použila skleněnou a dolít trošku obyčejné vody.
  • Přiklopit a pozvolna dát zapékat v troubě při cca. 120°C až do vypečení vody. Ke konci pečení můžete sundat vrchní víko, aby se udělala tenká krusta. 

Zapečené těstoviny jsou velice vláčné, šťavnaté, chutné, osvěžující a nejsou těžké na zažívací trakt, byť je tam maso. 

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.