OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

0,00 Kč

Dušené tofu v sojové omáčce

Takto připravené tofu je velice zdravé jídlo plné bílkovin, úžasné pro vegetariány nebo i vegany.

I když tento recept obsahuje červené chilli, tak i přesto není příliš pikantní. Vynikající je též na různé pikniky či grilování.

Tento recept je asi na  5 porcí

Složení:

1-2 balíčky tofu (510g)

1/2 šálku vody 2 lžíce sójové omáčky

1 lžička mletého česneku

1 lžička červené chilli

2 lžičky sezamového oleje

1/2 lžičky kokosového cukru

1 lžička pražené sezamové semínko

1 zelená nakrájená cibule

1-2 lžíce kokosového oleje na smažení

Návod na vaření:

Krok 1.

V malé misce smíchejte ingredience pro omáčku a dejte je stranou. Opláchněte balíček tofu ve vodě a rozkrojte na plátky silné jako u obalovaného sýra na smažení. Odstraňte přebytečnou vodu z každého tofu plátku papírovou utěrkou.

        

Krok 2.

Rozehřejte pánev a přidejte na ni olej.Teplo pánev a přidejte olej. Každou stranu osmahněte po dobu asi 2 minuty lehce do zlatohněda.  

         

Krok 3.

Máte-li tofu z každé strany krátce zlehka osmahnuté, poté jej z každé strany potřete omáčkou a smažte tak po dobu 3 minut až je omáčka odpařená.

         

Toto jídlo je vhodné jako teplé či studené a přílohu lze použít rýži a nebo na zeleninový salát.

Co to je tofu? ......

 

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.