OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

0,00 Kč

O Čokoládovně Troubelice

unnamed

 

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován v původním „duchu“. Z bývalé hospodářské budovy je dnes výrobna čokolády, balírna a sklad. Cílem bylo zachovat původní ráz celého statku v souladu s okolím.

Něco málo z „historie“

Myšlenka o výrobě čokolády se zrodila v roce 2002, s nápadem přišel František Bačík st. Pozornost se zaměřila na český „čoko“ trh a začali se poznávat různé druhy čokolád a jejich kvalita. Rozhodli se, že zkusí vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než jekakaové máslo, bez přídavných látek, bílého cukru a lecitinu. První dovoz kakaových produktů se uskutečnili v roce 2010.

První tabulka troubelické čokolády spatřila svět v roce 2013. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí, než  se dopracovala  jejich konečná podoba. Všechny obalové materiály se nakupují od českých výrobců. Snaha je, aby čokoláda byla 100% česká výroba tzn. návrh obalu, výroba obalu, výroba čokolády a zabalení.

O čokoládě          

Čokoláda z Troubelic je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. K výrobě se používají kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo a panela. Do mléčných a bílých čokolád se přidává sušené mléko. Výrobky neobsahují látky určené k aromatizaci, lecitin ani rostlinné oleje (vyjma kakaového másla). Čokolády jsou slazeny panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny,která je zdravou variantou slazení. Dnes je v nabídce několik druhů čokolád – bílé, mléčné,hořké a 100%. V nabídce najdete i dárkové balení čokolád, čokolády s reliéfem, čokolády se sušeným ovocem a ořechy.

Původ kakaových bobů

Všechny použité kakaové produkty a panela pochází z Ekvádoru, rovníkové země Jižní Ameriky.Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě pro své výjimečné aroma a chuť. Dodavatele jsou pečlivě vybíráni, osobně se dohlíží na sklizeň, následný nákup surovin, nakládku zboží v Ekvádoru a vykládku v České republice. V každé tabulce čokolády můžete ochutnat něco z této vzdálené, rozmanité a exotické země.

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.