OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Úvodní stránka » Recepty » Polévky » Krémová křenová polévka

Krémová křenová polévka

Autor: Eruvia - Michaela Štofková

Tato polévka patří k dalším vynikajícím polévkám, které by jsem zařadila v období podzim - zima. Zahřeje, sladí střed: Zemi, zharmonizuje a hlavně posílí.

Vhodné do redukčních diet, při zavodnění, prochladnutí, oslabené imunitě, únavě, vyčerpání, studené končetiny, zimomřivost  atd.

Tento recept jsem vymyslela obzvláště, když moje děti začínali být prochladlé a v ranné fázi napadení organizmu vnější škodlivinou, především prochladnutí od nohou, vlhko, zima, chlad ( Han Shi Xie), mírné pobolívání v krku, zarudlé oči, mírná únava. Ve všech mých receptech praktikuji složení dle pěti elementů z čínské medicíny. Dokáži včas poznat prostup škodliviny do těla a hloubku napadení, tato polévka spolu s další přísnou dietou, zaměřenou na posilující potraviny uvolňující povrch zabránila prohloubení nemoci a moje děti byli druhý den zdravé.

Suroviny:

Postup:

Do hrnce si dáme na větším struhadle nastrouhaný křen (pokud vám zbytek křenu půjde špatně nastrouhat, přidejte i tento veliký kus vařit do polévky), na kolečka nakrájenou mrkev, kořenovou petržel a celé listy kapusty. Celou směs vařte pod pokličkou do naprostého změknutí, dochuťte, přidejte rostlinnou kokosovou smetanu a rozmixujte v mixeru.

Přidejte uvařený vývar z hovězího masa na polévku ( já doporučuji s kostí) a jako přílohu lze použít kvasový chléb.

Navrch je polévka dozdobená troškou koření Grešík: Bruschetta.

Pokud celou směs zahustíte například ještě Kuzu, tak nejenže pomůžete posílit o to více svoji imunitu, ale také regenerujete a obnovujete nové buňky, napomáháte pročištění organismu a mnoho dalšího viz. něco více o Kuzu.

Tato polévka výborně zahřeje, prokrví, rozproudí metabolismus, zahřeje na duši.

     

Přidat komentář

Zvýrazněné položky jsou povinné.

TOP produkty

Aktuality

Miso

29.5.2016

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a určitého druhu obilí. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“. MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“.

Chalva

28.5.2016

Chalva je nejenom přínosným zdrojem vitamínů a dalších cenných živin, ale také se výborně hodí jako zdravé mlsání do diet. Chalva patří mezi delikatesy, obsahuje mnoho bílkovin, sacharidů i zdravých tuků, což u klasických sladkostí nebývá

Zelený čaj Japan Kukicha 100%

21.5.2016

Úžasný Kukicha čaj je jeden z léčivých japonských čajů. Podporuje obranyschopnost, odkyseluje organismus, detoxikuje tělo, prevence proti rakovině, prevence proti vzniku Diabetu, urychluje ubývání tukové hmoty, snižuje vysoký cholesterol, snižuje hladinu cukru v krvi, odvodňuje a má ještě mnoho jiných léčivých vlastností.

archiv