OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Úvodní stránka » TCM » Dietetika » Dietetika

Dietetika

Je důležitou součástí tradiční čínské medicíny a ájurvédy. Ve starověké Číně a Indii doktor u nemocného člověka nejdříve upravil stravu, až v případě, že toto opatření nepomohlo k vyléčení pacienta, přistoupil k léčbě pomocí bylin, akupunktury a dalších technik.

Každá potravina má určitý terapeutický efekt. Východní medicína rozlišuje jídla a byliny podle jejich teplotní povahy, chuti a do jakých orgánů směřují. Při výběru potravin se zohlední konstituce člověka, jeho zdravotní stav, věk, roční období. Neméně důležitá je kombinace potravin, techniky úpravy, kdy ho člověk sní, kdo jídlo uvařil a za jakých okolností bylo snědeno.

TOP produkty

Aktuality

Miso

29.5.2016

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a určitého druhu obilí. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“. MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“.

Chalva

28.5.2016

Chalva je nejenom přínosným zdrojem vitamínů a dalších cenných živin, ale také se výborně hodí jako zdravé mlsání do diet. Chalva patří mezi delikatesy, obsahuje mnoho bílkovin, sacharidů i zdravých tuků, což u klasických sladkostí nebývá

Zelený čaj Japan Kukicha 100%

21.5.2016

Úžasný Kukicha čaj je jeden z léčivých japonských čajů. Podporuje obranyschopnost, odkyseluje organismus, detoxikuje tělo, prevence proti rakovině, prevence proti vzniku Diabetu, urychluje ubývání tukové hmoty, snižuje vysoký cholesterol, snižuje hladinu cukru v krvi, odvodňuje a má ještě mnoho jiných léčivých vlastností.

archiv