OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Úvodní stránka » Encyklopedie » Čokoládovna Troubelice

Čokoládovna Troubelice

unnamed

 

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován v původním „duchu“. Z bývalé hospodářské budovy je dnes výrobna čokolády, balírna a sklad. Naším cílem bylo zachovat původní ráz celého statku v souladu s okolím.

Něco málo z naší „historie“

Myšlenka o výrobě čokolády se zrodila v roce 2002, s nápadem přišel František Bačík st. Pozornost jsme zaměřili na český „čoko“ trh a začali poznávat různé druhy čokolád a jejich kvalitu. Rozhodli jsme se, že zkusíme vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než je kakaové máslo, bez přídavných látek, bílého cukru a lecitinu. První dovoz kakaových produktů jsme uskutečnili v roce 2010.

První tabulka troubelické čokolády spatřila svět v roce 2013. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí, než jsme se dopracovali k jejich konečné podobě. Všechny obalové materiály nakupujeme od českých výrobců. Snažíme se, aby naše čokoláda byla 100% česká výroba tzn. návrh obalu, výroba obalu, výroba čokolády a zabalení.

O čokoládě          

Čokoláda z Troubelic je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. K výrobě používáme kakaové boby, kakaovou hmotu, kakaové máslo a panelu. Do mléčných a bílých čokolád přidáváme sušené mléko. Naše výrobky neobsahují látky určené k aromatizaci, lecitin ani rostlinné oleje (vyjma kakaového másla). Čokolády jsou slazeny panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny,která je zdravou variantou slazení. Dnes máme v nabídce několik druhů čokolád – bílé, mléčné,hořké a 100%. V naší nabídce najdete i dárkové balení čokolád, čokolády s reliéfem, čokolády se sušeným ovocem a ořechy.

Původ kakaových bobů

Všechny použité kakaové produkty a panela pochází z Ekvádoru, rovníkové země Jižní Ameriky.Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě pro své výjimečné aroma a chuť. Naše dodavatele si pečlivě vybíráme, osobně dohlížíme na sklizeň, následný nákup surovin, nakládku zboží v Ekvádoru a vykládku v České republice. V každé tabulce naší čokolády můžete ochutnat něco z této vzdálené, rozmanité a exotické země.


The original farmhouse of chocolate

Our chocolate is produced in Troubelice, North Moravia on the premises of a former farm.

The original farmhouse has become a place where chocolate is made, packed and stored. During its reconstruction our main goal was to retain the original spirit of the whole farm and its surroundings.

Our history

Frantisek Bacik elder first came with the idea of chocolate production in 2002 and since then we started to elaborate it. We focused on the Czech chocolate market and started to learn about different kinds of chocolate and their quality. We decided to try and make chocolate from high quality ingredients without using vegetable oils (except for cocoa butter which is a natural part of a cocoa bean), additives, white sugar or lecithin. The first import of cocoa products took place in 2010.

The first bar of Troubelice chocolate was manufactured in 2013. Recipes for our chocolates are result of long term tests, which enabled us to find the ideal proportion of all ingredients. All packaging material we use comes from Czech producers. We want our chocolate to be made exclusively in the Czech Republic – beginning with the design of the packaging through the chocolate production itself to its packing.

Our chocolate                                                                                         

Chocolate from Troubelice is handmade, which makes each product original. We use cocoa beans, cocoa mass, cocoa butter and panela. In case of milk chocolate and white chocolate powdered milk is also added. Our products do not contain aromatizers, lecithin or vegetable oils (except for cocoa butter). Our chocolate is sweetened solely with panela – dried sugar cane juice – which is the healthy option of sweetening. Today we sell several kinds of chocolate – white, milk, dark and 100% bitter. We also offer gift packaging, chocolate bars with relief pictures or chocolate with dried fruit and nuts.

Cocoa beans

Our cocoa beans and panela come from Ecuador – a South American equatorial country. Ecuadoran cocoa beans are considered ones of the highest quality, thanks to their aroma and exceptional taste. We carefully choose our suppliers and we personally supervise the cocoa beans harvest and processing, as well as goods loading in Ecuador and their unloading in the Czech Republic. In every bar of our chocolate you can experience the taste of this faraway exotic country.

Areas where cocoa is grown:

Esmeraldas, Manabí, Los Ríos, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana

TOP produkty

Aktuality

Miso

29.5.2016

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a určitého druhu obilí. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“. MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“.

Chalva

28.5.2016

Chalva je nejenom přínosným zdrojem vitamínů a dalších cenných živin, ale také se výborně hodí jako zdravé mlsání do diet. Chalva patří mezi delikatesy, obsahuje mnoho bílkovin, sacharidů i zdravých tuků, což u klasických sladkostí nebývá

Zelený čaj Japan Kukicha 100%

21.5.2016

Úžasný Kukicha čaj je jeden z léčivých japonských čajů. Podporuje obranyschopnost, odkyseluje organismus, detoxikuje tělo, prevence proti rakovině, prevence proti vzniku Diabetu, urychluje ubývání tukové hmoty, snižuje vysoký cholesterol, snižuje hladinu cukru v krvi, odvodňuje a má ještě mnoho jiných léčivých vlastností.

archiv