Cibulačka s tempehem

Suroviny:

- 40 g tempehu

- 60 g bílé cibule (1 ks)

- 100g pórku (1/2 ks)

- koření: libeček, 1 lžička mletého kmínu, čerstvá šalvěj, sůl a bílý pepř

- 500 ml zeleninového vývaru

- 1 lžička miso pasty

- 5 g česneku (1 stroužek)

- 5 ml olivového oleje

 

Postup:

Na oleji zpěníme do zlatova cibuli, na kolečka nakrájený pórek, utřený česnek a šalvěj. Následně přidáme zeleninový vývar. Polévku dochutíme kořením, popřípadě miso pastou a na talíři podáváme s plátky tempehu. Tempeh můžete krátce ogrilovat na sucho v tousteru nebo na nepřilnavé pánvi.

K polévce podáváme žitný chléb.

                                             

Komentáře

Nikdo zatím žádný komentář nepřidal. Buďte první!
Přidat komentář
Kontrolní kód