Celozrnné penne s bílým zelím a Tempehem
Suroviny:
- 140 g celozrnných těstovin
- 100 g tempehu
- 60 g cibule (1 ks)
- 240 g bílého zelí
- 200 g loupaných rajčat
- 3 lžíce vinného octu
- 3 lžíce bílého vína
- sůl, mletý pepř
- 1 lžíce třtinového cukru
- 5 ml olivového oleje
Postup:
Na kapce olivového oleje necháme změknout a zesklovatět velkou pokrájenou cibuli a nakrájený na kostičky tempeh. Následně přidáme na nudličky nakrájené bílé zelí a krájená loupaná rajčata. Vmícháme sůl, vinný ocet (dle chuti), bílé víno (taktéž dle chuti) a dusíme 20 minut pod pokličkou. Osladíme lžící cukru a okořeníme čerstvě mletým pepřem a vmícháme k uvařeným penne.
Porce pro 2 osoby
Komentáře